25 Mayıs 2009 Pazartesi

Var mısın?

Pazartesi ben Amsterdam'dan çıkıp Harderwijk'a geleyim ve orada sabahlayalım. Var mısın?
Salı yavaş yavaş yola çıkarız, termometrenin sıfırın ya biraz üstünü ya da biraz altını gösterdiği, havanın beşe doğru karardığı bu zamanlarda. Var mısın? Akşama Frankfurt havalimanında şöyle bir dolaşırız bir Häagen-Dazs'ın tadını damağımızda eritiriz sonra karanlıkta Heilbronn'a geçip dostlarda kalır muhabbet eder akşamı gece, geceyide sabah ederiz. Var mısın?
Çarşamba dolaşarak ve çevreden haz alarak Bodensee'den geçip Zürich'e varırız. Orada ucuz bir otele girip yoklukta bile keyfimize bakar, iki kişilik ortamımıza neşe katarız. Var mısın?
Perşembe bize göre cennet olan mekanları gezeriz, Milan'ın yanından geçip Lago di Garda'ya varıp etrafında bir tur atarız ve akşama Venezia'ya geçeriz. Yılbaşı gecesini otel Garibaldi'de geçiririz "the man from earth" e bakarız. Var mısın?
Cuma sabahı, yılın ilk günü, soğukta Venedik'i gezeriz ta San Marco meydanına kadar. Ardından Trieste'ye geçeriz limanda yürüyüş yaparız, "Çin" de yemek yeriz ve ardından akşam üzeri Slovenya'dan geçip Plitvička Jezera'nın karlı ıssız yolunu tutarız. Akşam karanlığında varacağımız için hemen bir chalet'e geçer "Haybeden gerçeküstü aşk" a bakarız. Var mısın?
Cumartesi beyazlara bürünmüş Plitvička şelalelerini görmeye gideriz ve sonra dönüşümüze başlarız. Var mısın? Değişiklik olsun diye Avusturya üzerinden döneriz. Tabii önce karlı buzlu yollarda ıssız bir dağa çıkmadan, dağın başında açılmamış bir yolun sonuna varmadan, karanlık çökmeden oradan geri dönmeden, önce Zagreb'te sonra Ljubljana'da turlamadan değil. Günün yorgunluğu üzerimize çöktüğü zaman Villach'ta güzel bir otelde dinleniriz. Var mısın?
Pazar kahvaltıdan sonra yola düşer Almanya'dan geçiveririz doğru Amsterdam'a varırız. Tabii birkaç saatimizi tatilden dönen hollandalılar ve almanlar ile "file" de geçirmeden değil.
Var mısın 4000 km 7 gün 7 ülke boyunca biz olmaya?

(B.T.)
(Dostum E.I. için)

Hiç yorum yok: