26 Eylül 2011 Pazartesi

Enkele domme suggesties voor een gezonde relatie

Haar/zijn geluk is uw geluk.
Voor uw eigen geluk, maak de ander gelukkig. Luister naar uw partner (dus niet alleen aanhoren), om hem/haar gelukkig te kunnen maken. Ontdek zo haar/zijn waarden en verwachtingen. Heb respect, kom op, wees vergevensgezind voor de ander. Denk niet te snel in termen van tekortkomingen van uw partner, maar zoek eerst naar uw eigen tekorten. 

Uw relatie begrijpen en voeden
Investeer in uw relatie. Door uw relatie niet te voeden is het een kwestie van tijd dat u ongelukkig wordt. Weet wat goed is voor u relatie; onderzoek, analyseer. U kunt niet gelukkig worden door niets te doen of alleen aan uw zelf te denken. De verlossing zit hem in moeite doen voor de ander en opofferingsgezind zijn.

Uw gevoelens en verwachtingen delen
Praat over uw gevoelens met betrekking tot zaken in plaats van uw ratio daarover. Uw partner kan al heel snel een ander ratio hebben over een kwestie, terwijl ze wel begrip kan tonen voor uw gevoelens, mits u ze deelt. Vraag regelmatig naar hoe de ander vind dat de relatie gaat; evalueer, koppel terug. De ander kan uw gevoelens en verwachtingen niet ruiken. Wees daarvan bewust en deel ze.

Elkaar de ruimte geven
Wees eerlijk en probeer vertrouwen op te bouwen voor elkaar en laat elkaar (vervolgens) vrij. Zo weet je dat als de ander iets doet dat dit uit het hart komt en niet door druk van verwachtingen of doordat het is opgelegd. Een relatie hebben wil niet zeggen dat je 24/7 bij elkaar moet zijn. Doe ook zaken zonder de ander. Leer elkaar te missen. Leer uzelf ook buiten uw relatie om te ontwikkelen, zodat u uw kennis en ervaringen in uw relatie kunt gebruiken en delen.

Het moet van twee kanten komen
U bent de ander voor uw partner en uw partner is de ander voor u. Een relatie kent twee individuen, twee bronnen van emotie, twee bronnen van ratio. Er is sprake van een relatie als er een band bestaat tussen deze twee individuen. Pas als beiden wat goeds inbrengen kan er sprake zijn van een gezonde relatie.

B.T.

1 yorum:

S.S. dedi ki...

Waarom plaats je ze dan? :p