14 Eylül 2011 Çarşamba

Kurtuluş kendimizde

Hayatımızda herhangi bir kişiyle olan ilişkimizdeki eziyetin devam edip etmemesi sonuçta kendimize bağlıdır. Eziyetin ortaya çıkması elimizde olmayabilir. İlk ortaya çıktığında katlanmak gerekebilir, fedakârlık gerektirebilir, fakat devam edip etmemesi kendi elimizdedir.

Sen sensin diye; o da o olduğundan bu durumdasınız. Bu iki karakterin bir araya gelmesinden bu durum ortaya çıkmıştır. Doğru yolu arayanlar için aşılabilir. Ama en azından biriniz doğrunun peşinde olmasanız iş çıkmaza girer.

Elden gelen yapılmalı. Herşey denenmeli. Ama karşıdakini değiştirme gücüne sahip değilsiniz. O ancak kendi isterse değişebilir. Sizde ancak kendinizi değiştirebilirsiniz.

İşin nihayetinde eziyet devam ediyorsa karşı karşıya olduğunuz seçim şudur: Ya kalıp katlanacaksınız, geçinceye kadar, hiç geçmeme riskini göze alarak; ya da o durumu veya kişiyi terk edeceksiniz.

Kurtulmak kendi elimizde fakat bir bedeli var: Keder. Bir merhemi var: Sabır.

Dilerim terk etmenize gerek kalmaz. Beraber doğruları arayarak, düzelerek eziyeti ortadan kaldırırsınız.


B.T.

1 yorum:

S.S. dedi ki...

Net als alles in het leven, vergt een relatie ook de nodige inzet en energie.

Ik geloof dat het makkelijker is om in een situatie te berusten, dan een nieuw leven in te stappen. Het bekende voelt vertrouwd, ondanks alle pijn en verdriet. Naast inzet en energie vergt het lef om voor jezelf en je eigen geluk te kiezen.

Wat dat betreft ben ik het eens met Loesje: Leven is meervoud van lef :)

Velen missen dat.